Веганската протеинова кухня за начинаещи

Веганската протеинова кухня за начинаещи

by Тодор Кодуков
Веганската протеинова кухня за начинаещи

Веганската протеинова кухня за начинаещи

by Тодор Кодуков

Paperback

$42.99 
  • SHIP THIS ITEM
    Qualifies for Free Shipping
  • PICK UP IN STORE
    Check Availability at Nearby Stores

Related collections and offers


Overview

Храненето на растителна основа се увеличава както за здравето, така и за околната среда. Някои изследвания свързват веганските диети с високо съдържание на протеини и по-добра защита срещу сърдечни заболявания и рак. Не е необходимо обаче да се откажете изцяло от месото, за да се насладите на ползите за здравето и околната среда от веганския хранителен план.

Соята, варивата и ядките включват компоненти като разтворими фибри, растителни стероли и здравословни мазнини, които сами по себе си понижават холестерола и консумацията на тези храни измества месото (и хидрогенираните мазнини), които иначе бихте консумирали. Въпреки че това намаление може да изглежда скромно, когато намалението от около 4 процента във всеки от трите маркера се комбинира, въздействието е доста значително.

Ако сте веган и искате да увеличите консумацията на протеини или просто сте любопитни как да консумирате достатъчни нива на протеин на вегански хранителен план без месо, тази книга ще ви помогне много.

Протеините обикновено се наричат "структурни блокове" на живите същества. Телата ни ги разграждат на техните съставни части "аминокиселини" и ги сглобяват отново чрез безброй основни методи, за да регулират нашите телесни системи и да ни доставят сила.

Нуждите ни от протеини зависят главно от телесното ни тегло, като се има предвид и нивото ни на активност. Колкото по-активни сте; толкова повече протеин може да имате нужда. Въпреки това, ние се нуждаем от 0,6 до 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло основно.

Тези рецепти съдържат не повече от 15 грама въглехидрати на хранене и дневен калориен прием, който се движи около

1500. Ще намерите и рецепти, които ви насърчават да ядете тези здравословни зеленчуци и плодове, поне пет на ден. И най-вече ще намерите висококачествен протеин - 3 до 4 унции постно, варено червено месо и до 6 унции риба на хранене.

Като бонус, тези рецепти са лесни за приготвяне и имат изключително добър вкус!


Product Details

ISBN-13: 9781835312674
Publisher: Not Avail
Publication date: 07/03/2023
Pages: 234
Product dimensions: 6.00(w) x 9.00(h) x 0.49(d)
Language: Bulgarian
From the B&N Reads Blog

Customer Reviews