Energia sobirana: Com Catalunya pot ser autosuficient en energia renovable

Energia sobirana: Com Catalunya pot ser autosuficient en energia renovable

Energia sobirana: Com Catalunya pot ser autosuficient en energia renovable

Energia sobirana: Com Catalunya pot ser autosuficient en energia renovable

eBook

$8.99 

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now

Related collections and offers


Overview

Una aportació fonamental per a un dels problemes del nostre temps.

La guerra de Rússia contra Ucraïna i les sancions econòmiques han fet pujar els preus de l'energia a uns nivells prohibitius, que seguiran alts en el futur. L'alta dependència energètica del nostre país passarà factura. Però la guerra i la crisi climàtica són també una oportunitat per accelerar la transició energètica. Si no la fem, l'any 2050 l'energia catalana no podrà ser totalment renovable. No podem ser una illa fòssil enmig d'un oceà de països que opten per la descarbonització i l'energia neta.

 Catalunya és un país de muntanyes, molt poblat, amb el vent concentrat en pocs indrets, amb paisatges d'alt valor paisatgístic i poca terra disponible. Però si no produïm energia assequible per a les llars i les empreses, ens haurà d'arribar de països veïns amb línies de molt alta tensió. Cal desplegar energia fotovoltaica i eòlica, terrestre i marina, que són la base de la transició energètica, però totes dues no són suficients per completar-la.

Ramon Tremosa i Jaume Morron fan una aposta a favor d'aprofitar la notable xarxa de pantans existents, sobretot a l'Alt Pirineu, on s'hi podrien generalitzar centrals reversibles de bombeig, que tenen un potencial de generació d'energia de fins a 14 GW, a un cost de producció baix. Les centrals reversibles, avui en auge a tot el món, produeixen energia en els moments de més demanda, en moderen el preu, ajuden a planificar-ne la producció, fan de bateria de l'eòlica i la fotovoltaica i poden contribuir, de manera decisiva, a la sobirania energètica de Catalunya


Product Details

ISBN-13: 9788498095265
Publisher: Editorial Pòrtic
Publication date: 10/05/2022
Series: P.VISIONS
Sold by: Planeta
Format: eBook
Pages: 176
File size: 1 MB
Language: Catalan

About the Author

Ramon Tremosa i Balcells és diputat al Parlament de Catalunya. Va ser Conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat els anys 2020 i 2021, i diputat al Parlament Europeu del 2009 al 2019, on va ser membre dels Comitès d'Economia, Transports i Comerç Internacional. Va ser diputat ponent, entre d'altres, de la supervisió financera europea (2010) i dels informes del Banc Central Europeu (2012 i 2016) i de Competència (2013 i 2017), també coordinador del grup liberal-demòcrata europeu al Comitè d'Economia entre 2017 i 2019. Des de 1992 és professor d'Economia a la Universitat de Barcelona. Dels quinze llibres escrits, destaquem Catalunya, potència logística natural (2020), Què fan els bancs centrals! (2019), Dues Europes (2019), L'Europa que han fet fracassar (2016, amb Aleix Sarri), Catalunya serà logística o no serà (2007) i L'espoli fiscal (2004, amb Jordi Pons).     Jaume Morron i Estradé és soci i director de dialEc – Comunicació per a la Sostenibilitat, una microagència de comunicació especialitzada en l'acceptació social dels projectes d'energies renovables, fundada l'any 2005. Activista en ONG de defensa ambiental i de promoció de les energies renovables, destaca la seva participació en la fundació de World Information Service on Energy (WISE), amb seu a catorze països, de la qual fou representant a l'Estat espanyol durant deu anys. Ha treballat en companyies multinacionals industrials en les àrees d'operacions, màrqueting, comunicació i relacions públiques. Des del bloc http://dialecblogspot.com segueix l'actualitat catalana i internacional de les energies renovables i l'eficiència energètica. És gerent de l'Associació Eòlica de Catalunya – EolicCat, l'associació empresarial del sector eòlic de Catalunya, des de la creació l'any 2006.
Ramon Tremosa i Balcells és diputat al Parlament de Catalunya. Va ser Conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat els anys 2020 i 2021, i diputat al Parlament Europeu del 2009 al 2019, on va ser membre dels Comitès d’Economia, Transports i Comerç Internacional. Va ser diputat ponent, entre d’altres, de la supervisió financera europea (2010) i dels informes del Banc Central Europeu (2012 i 2016) i de Competència (2013 i 2017), també coordinador del grup liberal-demòcrata europeu al Comitè d’Economia entre 2017 i 2019. Des de 1992 és professor d’Economia a la Universitat de Barcelona. Dels quinze llibres escrits, destaquem Catalunya, potència logística natural (2020), Què fan els bancs centrals! (2019), Dues Europes (2019), L’Europa que han fet fracassar (2016, amb Aleix Sarri), Catalunya serà logística o no serà (2007) i L’espoli fiscal (2004, amb Jordi Pons).     
Jaume Morron i Estradé és soci i director de dialEc – Comunicació per a la Sostenibilitat, una microagència de comunicació especialitzada en l'acceptació social dels projectes d'energies renovables, fundada l’any 2005. Activista en ONG de defensa ambiental i de promoció de les energies renovables, destaca la seva participació en la fundació de World Information Service on Energy (WISE), amb seu a catorze països, de la qual fou representant a l’Estat espanyol durant deu anys. Ha treballat en companyies multinacionals industrials en les àrees d’operacions, màrqueting, comunicació i relacions públiques. Des del bloc http://dialecblogspot.com segueix l’actualitat catalana i internacional de les energies renovables i l’eficiència energètica. És gerent de l’Associació Eòlica de Catalunya – EolicCat, l’associació empresarial del sector eòlic de Catalunya, des de la creació l’any 2006.
From the B&N Reads Blog

Customer Reviews