Kitabu'l Asfâr

Kitabu'l Asfâr

by Muhyiddin Ibni Arabi, Faruk Arslan
Kitabu'l Asfâr

Kitabu'l Asfâr

by Muhyiddin Ibni Arabi, Faruk Arslan

eBook

$4.44 

Available on Compatible NOOK devices, the free NOOK App and in My Digital Library.
WANT A NOOK?  Explore Now

Related collections and offers

LEND ME® See Details

Overview

Zamandan ve mekândan münezzehtir; Samed’dir Allah. Benzemez yarattıklarına. Geçici değil ebedî ve bâkîdir. Belirli bir mekâna sığdırılamayan ve belli bir zamana hapsedilemeyendir. Zat-ı İlâhî meçhuldür, doğmamıştır, doğrulmamıştır. Ehadiyyet sırrında Vahdaniyetin çok yüzü, nuru, tecellisi, isimleri, sıfatları ve aksiyonlarıdır.
Kadir gecesinde indirilen Kur’an, Allah’ın arşından indirdiği hediyesidir. Kevn u mekândan münezzeh olan aşktır. Kutsanmış gecede gelen hediyeye Kitab’ül Asfar’ın yaşanmış tecrübelerini sık sık gözlemleyeceksiniz.
Miraç yolculuğunu her kul yapabilir. Bu eser, miraca çıkmak isteyenlere rehberlik etmesi niyeti ve gayesi ile güzel bir bakış açısıyla tercüme ve te’vil edildi. Kusur oldu ise bu tercümanlara aittir.
Tesadüf yoktur, tevafuk vardır. Ruhların buluşması Kâlû Belâ’dan beri yaşanır. Ruhunuzu bulup, ruhunuzun heykelini dikebilmeniz ümidiyle. Dua ve selam ile efendim.
Yolculuğa çıkıyoruz. Bu sonsuz hakikat yolculuğu ezelden ebede uzanır. Nice ruhani tecrübeler ve arketipsel kahramanlar sizleri bekliyor. Allah utandırmasın. Allah razı olursa, başkalarının rızası önemsizdir.
Vira Bismillah.


Product Details

BN ID: 2940164863647
Publisher: Crab Publishing
Publication date: 03/28/2021
Sold by: Smashwords
Format: eBook
File size: 1 MB
Language: Turkish

About the Author

1165 tarihinde, günümüzde İspanya sınırları içinde kalan Mursiye şehrinde dünyaya geldi. Tam adı; Muhyiddin Muhammed bin Ali bin Muhammed el-Arabî et-Tâî el-Hâtimî'dir ve Şeyhü'l Ekber unvanı ile bilinir. Endülüs Devleti'nin hüküm sürdüğü İspanya topraklarında doğan İbn Arabi, Arap Tayy kabilesine mensuptu.
Endülüs'te bir süre daha kaldıktan sonra, seyahate çıktı. Şam, Bağdad ve Mekke'ye giderek orada bulunan tanınmış alim ve şeyhlerle görüştü. 1182'de İbn-i Rüşd ile görüştü. Bu görüşmeyi eserinde anlatır. Bu İbnu Rüşd’ün bilginin akıl yoluyla elde edileceğini söylemesiyle meşhur olduğu yıllardır.
1184-1185'de 'Ureynî' isimli bir şeyh’le tanıştı. Eserlerinde Ondan ilk hocam diye bahseder, çok faydalandığını söyler. 'Ureynî', Ubudiyet [kulluk] meselesinde derin bir bilgiye sahipti.
1196'da Fas’a gitti. Orada yaptığı Seyahatler sırasında büyük şöhret kazandı. 1198'de tekrar Endülüs’e geçti. Gırnata Şehri dolaylarındaki Bağa kasabasında Şekkaz isimli bir şeyhi ziyaret etti. Onun Tasavvuf yolunda karşılaştığı en yüce kimse olduğunu söyler.
1199-1200'de İlk defa Hac için Mekke’ye gitti. 1204'de Medine, Musul, Bağdat'ta bulundu. Musul’dan ayrıldıktan sonra geldiği Konya’da Sadreddin Konevî’nin dul annesi ile evlendi. Selçuk Meliki tarafından hürmet ve ikram gördü.
Sonra Mısır’a geçti. Orada Futuhat-ı Mekkiye'deki sözlerinden ötürü Mısır uleması tarafından hakkında verilen idam fetvasından dolayı oradan kaçtı.
1215 de tekrar Konya’ya geldi. 1220'de Şam’a yerleşti. Zaman zaman civar şehirlere seyahatler yaptı. Şam'da kendisinin Fütuhat'tan sonra en büyük eseri olarak kabul edilen Fusus'u kaleme aldı. İbn Arabi bu eseri rüyasında Peygamber'den ümmetine aktarmak üzere aldığını belirtir. 1239'da Şam'da öldü. Kabri Şam şehri dışında Kasiyun dağı eteğindedir. 1516 yılında I. Selim, Şam’ı Osmanlı toprağı yaptığında oraya türbe, camii ve imaret inşa ettirdi.


12 Nisan 1969′de Ankara’da doğdu. 1986’da GATA Sağlık Astsubay Hazırlama Okulu’ndan mezun oldu. 1987′de askeriyeden ayrıldı. Azerbaycan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi ve Hazar’ın Statüsü konusunda tez yazarak 1997′de ‘Uluslararası Hukukçu’ ünvanını kazandı. Kanada’da Centennial College’den 2008’de ‘Sosyal Toplumcu’ diploması ile mezun oldu. 2011’de York Üniversitesinde Sosyoloji, 2014’te Wilfrid Laurier’de ‘Sosyal Danışmanlık ve Terapi’ masteri, 2015’te aynı üniversitede ‘Din ve Kültür’ masteri bitirdi. Halen Martin Luther College Üniversitesinde ‘İnsan İlişkileri-Ruhsal Bakım ve Psikoterapi’ doktorası yapıyor.
Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı için 1992-1998 yılları arasında Azerbaycan, 1998-2000 Ankara ve 2000-2001 arasında Kanada da gazetecilik yaptı. Sonraki dönemde farklı ülkelerde yayınlanan gazete ve dergilere köşe yazısı yazdı.
Evli ve üç çocuk babası olan Arslan, Kanada ve Türk vatandaşı olarak Kanada’da gazetecilik ve akademik yaşamını sürdürüyor. Arslan, iyi derecede İngilizce, Almanca ve Azerbaycan Türkçesi biliyor.

YAYINLANMIŞ KİTAPLARINDAN BAZILARI
Biladı Ekrad Kürdistan-Kürt Diyarının Saklı Tarihi
Ergenekon’un Karanlık İsmi: Tuncay Güney
Gece Yolculuğu
Gurbette Aykırı Konuşmalar (Röportajlar)
Hazar’ın Kurtlar Vadisi
Kanada’ya Gelmenin Yolları-Kurtar Bizi Kanada
Mason Bektaşiler
Matrix’in 11 Eylül Kurgusu
Mesih’in Hızır’ı Barnaba-Hristiyanlığın Gizli Tarihi
Net Kırılma: Evenjelik Harbin Kurgusu
Petrol Satrancı
PKK’nın Çocuk Askerleri
Teşkîlât-ı Ergenekon
Tevhid Eri Barnaba
Türkistan ve Ötesi (Gezi yazıları)
Van Gölü Canavarı JİTEM

From the B&N Reads Blog

Customer Reviews